0

Når de tomme trusler virker

Vi er alle oplært med tomme trusler, vi hørte dem igen og igen som barn 👇🏻

Tomme trusler Tomme trusler bliver altså brugt fordi at de virker, vi bruger dem når vi bliver ramt af magtesløshed, fortvivlelse, frustration og på grund af et hav af andre følelser som dukker op i os. Vores hjerne lærer i en tidlig alder at de virker og som voksen ved vi hvorfor de virker. 

Der er bare lige en udfordring... 

Vi ved ikke at vi gør det ubevidst, vi har faktisk ikke altid kontrol over hvornår vi bruger de tomme trusler, hvilket egentlig gør at de virker endnu bedre. 

Lad os prøve at tage en af mine personlige eksempler.
Jeg har datet den her nye fyr i et par uger og pludselig dukker der flere af de her harske udtalelser op som: 

Du kan sikkert også finde en som er xxx eller er meget bedre end mig 

Hvis du ikke synes om XXX er der jo ikke nogen som tvinger dig til at blive 

Hvis jeg var dig, ville jeg også bare xxx 


Alle disse sætninger bliver udtrykket for min største frygt/smerte
 

Måske er jeg slet ikke god nok? 
Han bliver kun fordi han er sød/høflig og ikke vil såre mig 
Jeg kommer aldrig til at fortjene hans tid/kærlighed 

Når vi projicerer, så forskyder vi ejerskabet af vores egne følelser

Hjernen er programmeret til at sikre din overlevelse, og af den primære årsag er det langt nemmere at skubbe andre væk end at tage chancen og risikoen for at blive såret og at du vil blive påført smerte. Hjernen ved dog bare ikke at din smerte ikke er en risiko mod din overlevelse, derfor har den skabt det forsvar som gør at " Det er nemmere at skubbe XXX væk end at tage chancen".  
Når vi skubber væk er vi forberedt på smerten og kan derved kontrollere den da den er bevidst og på sin vis taget på eget initiativ 


Men det er faktisk allerbedst, hvis du kan lave en så stor projicering at du bliver bekræftet i din udtalelse/tankestrøm 
Fx. i mit tilfælde hvor jeg gentagende gange i utallige afskygning, fortæller min date at han kan finde en som er bedre end mig, mere som ham selv, som har samme humor osv. -  Ikke nok med at jeg programmerer mig selv til at skubbe ham væk, så programmere jeg ham også til at fokusere på alt det jeg egentlig ikke ønsker. Mit inderste ønske er jo at han mander dem alle i jorden og bekræfter mig i hvor "perfekt" jeg er til lige ham... 


Men det jeg rent faktisk gør, er at 👇🏻👇🏻

1. Nedbryde mit eget selvværd 
2. Lykkes med min "u"bevidste plan (Du undgår smerten, ved at skubbe XXX væk) 
3. Bliver bekræftet i at min frygt/forestilling. Min date vælger at slå op (og nu har jeg den perfekte undskyldning for at minde mig selv om: alle de små ting jeg havde lagt mærke til og som jo var dem jeg italesatte og se nu.. det viste sig at jeg havde ret. - For se nu, han gik/forlod mig...) 

Projektioner forekommer konstant alle vegne.

Vi lægger ofte slet ikke mærke til det, men når vi tør at være ærlig med og omkring vores egne følelser, behov og tanker,
så har du magten til at tage ansvaret for din egen frygt. 

På den måde sætter du IKKE en masse bevægelser i gang, som egentlig er det modsatte af dine reelle ønsker og håb. 
Frygt ikke at miste det du har.  → Gå ud og skab rammerne som sikrer, at du værner og styrke det du har og ønsker dig. 

Det betyder altså at være ærlig om din egne følelser og at tale deres sandhed højt. Ingen andre end dig har nøglen til dine følelser og ingen andre end dig kan trigge dine følelser - uden din tilladelse.

Det betyder at når du bliver usikker, så er det i virkeligheden dig som gør dig usikker! Også selvom om grunden til at du bliver usikker, er de mennesker omkring dig. 

Det er nemlig dig, som bestemmer definitionen af dens XXX (usikkerheden/tvivlens) betydning, som dermed medfører at du bliver usikker. Hvis du vælger at tænker anderledes om det du ser og mærker, kan du påvirke dine følelser til det du rent faktisk ønsker frem for det du frygter.

Det du gør når tankerne/mærkningerne dukker op i dig er: 

1. Tag lige en pause og tillad lige dig selv at mærke dig selv 
2. Gå på opdagelse, er dette reelt mit ønske eller er det din frygt/usikkerhed/frustration ect. - (Er det fordi jeg prøver at beskytte mig selv, er det fordi jeg ikke føler ligesådan og dermed er det nemmere at skubbe XXX væk) 
3. Gå med det, som styrker og fremmer dine ønsker - Tag chancen, det er risikoen værd, også selvom din hjerne ikke vurdere det samme. 

Når vi mestrer dette, vil din verden aldrig blive den samme og du vil opnå en frihed som aldrig før 

Med Kærlighed // Izabella 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar